За шоко-кейка:
10 гр. какао10 гр. брашно от рожков
15 гр. кокосово брашно
100 гр. пюре от банани
1/4 ампула ромова есенция
подсладител
мноооого канела
1/3 пакетче бакпулвер
Приготвяне: Всичко разбих с виличка и изпекох в МВ на макс-мощност за 3-4 минути. Оставих кексчето сравнително меко и сочно, не съм го пекла до изсъхване. Стана МНОГО вкусно!
За тънкият кекс:
10 гр. соево брашно10 гр. пшенични трици
10 гр. пшенични едри трици
100 гр. пюре от круши
подсладител
1/3 пакетче бакпулвер
Приготвяне: Разбих сместа с вилица и реших да пробвам да изпека в обикновената фурна на 200 градуса. Стана много вкусно, но в МВ щеше да е по-сполучлив опита ;) Силиконовата форма, в която пекох, се оказа твърде голяма и сместа се разпредели по-обширно по съда, та дали заради това, дали защото пекох в обикновена фурна, не знам, но кекса изобщо не бухна...другия път го пъхам в микровълновата ;) !
Няма коментари:
Публикуване на коментар