вторник, 6 ноември 2012 г.

Мания: протеинови палачинки!




Всяка от "палачинките" е приготвена с по 1 яйце, 2 белтъка и 3-4 с.л. прясно мляко. Разликата е в подправките. 

Палачинката отдясно е солена. Приготвена е с лъжица червен пипер, чубрица и малко копър."Заливката" е направена от половин кофичка цедено кисело мляко (купувам "Олимпус", мнооооооого е вкусно), копър, малко чесън на прах и сол.

"Палачинката" от лявата страна е сладка. Приготвена е с половин ампула ванилова есенция "Д-р Йоткер" и подсладител на вкус. "Заливката" към палачинката отляво (вижда се на снимките по-нататък) е направена от другата половина от кофичката цедено кис.мляко "Олимпус", 2 с.л. обезмаслено какао без захар, половин ампула есенция ром "Д-р Йоткер" и подсладител на вкус.

Пържени са в тиган с незалепващо покритие, на ниска температура, за да се изпекат равномерно. Няма никакви добавяни мазнини, почти без въглехидрати са (само в заливките има по мъничко).

П.П. Ако тигана е наистина незалепващ (тефлонов/керамичен), палачинката е готова за обръщане тогава, когато почти безпроблемно се отлепва с помощта на шпатула. Ако лепне и е трудна за обръщане, значи още не трябва да се обръща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар