събота, 14 юли 2012 г.

Студен елексир в летните жеги

Уха! Какво лято :) Направо усещам как мозъка ми се пържи, дори стоейки спокойно пред компютъра...
За това днес си направих един невероятно разхлаждащ летен елексир. Първо рецептата, а после - ползите :)

Изстуден зелен чай с лимон


Продукти:
Зелен чай
Резен лимон
Стевия
Листче джинджифил
Кубчета лед

Приготвяне:
В стандартна чаша за безалкохолно наливате вода до половината и слагате пакетче чай. Варите го в микровълновата (може и на котлон в джезве/тенджера..). След като кипне се долива вода до горе и се изважда чаената торбичка, като хубаво се изстисква. Слага се да престои във фризера за 10 минути. Изважда се и се добавят няколко резена лимон, подсладител и кубчета лед, а джинджифила е красив завършек :) Повярвайте ми, по-вкусно е, отколкото изглежда и звучи! Изпих 2 и ми се пие още!
Давам и една много забавна, цветна и вкусна идея за този тип чайове. Може да замръзите  във формички за лед плодове, с долята вода. Може да замръзите и подсладен чай и да ги използвате към нормалния зелен чай, едновременно за подслаждане, украса и изстудяване.


Всички знаят за невероятните ползи на зеления чай, за това нямам намерения да се впускам в тривиални подробности. Само искам да припомня, че освен източник на витамини, той е невероятен диуретик! Помага на тялото да отделя по-лесно задържаните течности, които от своя страна са виновник за издут корем, оттекли крайници и проблеми с теглото. Бори и стреса, за това е идеален начин за релаксиране в жегите. Силно препоръчвам пиенето на зелен чай!

Няма коментари:

Публикуване на коментар