петък, 9 ноември 2012 г.

Червени патладжани с млечен сос


Продукти:
1-2 големи патладжана
червен пипер
подправки (виждат се на снимките)
200 гр кис. мляко (може и цедено)
1-2 чаши вода
“Маги - унисос”
Приготвяне:
Патладжаните се нарязват и се слагат на котлона, на умерен огън, с чаша вода (не под капак). През това време се взима чаена чаша, 2/3 от нея се пълнят с вода и се слагат по 2-3 щипки от подправката за картофи, шарената сол и 1 с.л.(с връх) червен пипер. Добавят се и 2-3 с.л. “Маги - унисос”. С тази смес се заливат патладжаните. Готвят се до омекване и почти пълно поемане на соса. (Ако се наложи се долива вода!).
За соса:
Киселото мляко се разбърква с подправката “салатна ръсеница” и се сипва при патладжаните!
Коментар: НАЙ-ВКУСНИТЕ патладжани, които съм яла! Сериозно! Изобщо не предполагах, че толкова ще си паснат с кисело мляко, но се оказа, че комбинацията е вълшебна 





Няма коментари:

Публикуване на коментар