неделя, 16 декември 2012 г.

Коледа..... малките, сладки неща, които ни правят щастливи :)






Как искам, като малко дете, да се сгуша пред телевизора с едно меко одеяло и да гледам коледни филми, с чаша топъл шоколад и ароматни бисквити. Как искам на Бъдни вечер да си хапна от всички онези вкусни, български гозби, които ще има на празничната софра... Как искам да "зарежа" диетите и просто да празнувам пълноценно, макар и прегрешавайки...
Всъщност, има начин да постигнем перфектния баланс. 
Няма абсолютно никакъв проблем да празнуваме пълноценно, нито пък е проблем да си похапнем на Бъдни вечер. Има само едно, изключително лесно правило - нека си го заслужим :).
Ако през цялата година сме тренирали здраво, без оправдания, извинения, глупави пропуски и твърде много "почивки"; ако сме спазвали здравословен и стриктен режим; ако сме постигнали целите си, или сме близо до целта......не виждам нищо по-правилно и човешко, нищо по-заслужено и разумно, от това да се наградим с една хубава, празнична вечеря. 
И нека успоредно с похапването на Бъдни вечер, не спираме през останалото време да бъдем режимни и да тренираме редовно. 
Толкова е лесно и простичко... ако през цялата година сме се трудили, сега е времето да се наградим за положените усилия. Това ми напомня за една изключително поучителна и известна Езопова басня. 
Ето и част от текста, за да ви я припомня:

Мравката и Щуреца

Бабо мравке, где така?

Отивам щурчо за храна, а ти къде със таз гъдулка?
Днес калинката е булка, та съм канен на свирня.
А когато сняг запръска, що ще чиниш ти зимъска?
Е, срам не срам, малко житце, аз от тебе ще поискам.
Аз пък няма да ти дам, гиди дърти мързелан!

Няма коментари:

Публикуване на коментар