петък, 8 март 2013 г.

Омлети "Калцоне" с моцарела

Продукти за 1 омлет: 
2 яйца
копър, чесън на прах, червен пипер, чубрица
50-100 гр. моцарела
30-40 гр. кашкавал

Приготвяне:
Яйцата и подправките хубаво се объркват. Изсипват се в предварително нагорещен на ниска температура тиган. След около минута, минута и нещо, се посипват моцарелата, нарязана на малки кубчета и кашкавала, настърган с ренде. Изчаква се, докато моцарелата и кашкавала  позалепнат, след това омлета, вместо да бъде обърнат, се затваря, както се прави с пица "Калцоне". Изпича се за по още 1 мининута от всяка страна, като внимавате да не го отворите при обръщането. Целта е плънката отвътре хубаво да се нагорещи и разтопи. Ще усетите, че е готов, когато залепне добре и не може да се отвори лесно.
Могат да се добавят домати, чушки, маслини, мариновани гъби... става още по-апетитно и наистина добива вкус на Калцоне :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар