Продукти за 1 омлет:
2 яйца
копър, чесън на прах, червен пипер, чубрица
50-100 гр. моцарела
30-40 гр. кашкавал
Приготвяне:
Яйцата и подправките хубаво се объркват. Изсипват се в предварително нагорещен на ниска температура тиган. След около минута, минута и нещо, се посипват моцарелата, нарязана на малки кубчета и кашкавала, настърган с ренде. Изчаква се, докато моцарелата и кашкавала позалепнат, след това омлета, вместо да бъде обърнат, се затваря, както се прави с пица "Калцоне". Изпича се за по още 1 мининута от всяка страна, като внимавате да не го отворите при обръщането. Целта е плънката отвътре хубаво да се нагорещи и разтопи. Ще усетите, че е готов, когато залепне добре и не може да се отвори лесно.
Могат да се добавят домати, чушки, маслини, мариновани гъби... става още по-апетитно и наистина добива вкус на Калцоне :)
Това е блог най-вече за здравословни рецепти. Все пак, тук ще откриете и статии за спорта и здравето; различни съвети; публикувам и някои от тренировките си... и не на последно място - споделям с вас своите авторски произведения.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар