понеделник, 1 април 2013 г.

Разноцветен кекс с какао, кокос и пшенични трици



Продукти:
20 гр. едро смлени пшенични трици; 10 гр. бадемово брашно; 2 с.л. какао; 2 с.л. кисело мляко; есенция ром; подсладител по избор; 1/3 пакетче бакпулвер; стърготини за овалване (по желание)
Приготвяне:
Всички сухи продукти се смесват заедно, БЕЗ какаото. След това се отделят белтъците от жълтъците. Разбиват се първо жълтъците, заедно с подсладителя, рома и сухите съставки. Отделно се разбиват белтъците на сняг. С бавно бъркане се изсипва жълтъчната смес при белтъците. Разбърква се внима-а-а-телно, до получаване на пухкава, еднородна смес. Част от сместта се изсипва в отделна купичка и към нея се добавят двете лъжици какао и се разбърква внимателно, пак до перфектно хомогенизиране. В кексова силиконова форма (правоъгълна, кръгла или каквато и да е, приличаща на малка тавичка) се сипва първо шоколадовата смес и отгоре бялата (а може и обратното). Пече се г/д 20 мин. на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар