понеделник, 18 март 2013 г.

Голяма бисквита от лен + сметана от белтъци и ябълков пектин


Бисквита от лен:

Въобще не бях планирала да стане бисквита, по-скоро целих да е нещо като сладкиш, но в последствие стана много хрупкаво и вкусно...та, за това го нарекох "бисквита" :D

Продукти:
20 гр. ленено брашно, 5 гр. какао, 10 гр. пшенични трици, 2 яйца, малко подсладител, малко канела, щипка сода, половин ванилова ампула.

Приготвяне:
Смесвате всички сухи съставки; смесвате отделно всички мокри съставки; накрая смесвате всичко до перфектно гладка консистенция; печете около 20 мин на 200 градуса с вентилатор. Може и по-малко, може и повече...зависи от фурната, както и от това с каква консистенция искате десерта - дали да е бисквитена (хрупкава) или кексова (мека).


Сметана от ябълков пектин и белтъци:



Продукти: 4 белтъка, 1 с.л. лимонов сок, 1 с.л. ябълков пектин, подсладител

Приготвяне: Разбивате всички съставки мноого продължително, до получаване на твърда пяна (при мен настъпи един момент, в който едва се въртеше миксера :D).

Няма коментари:

Публикуване на коментар