понеделник, 20 май 2013 г.

Домашни пшенични крекери с подправки



Продукти:
30 гр. брашно (може пълнозърнесто, пшенично, соево, сусамово, ленено...)
20 гр. пшенични трици (едро смлени)
200 гр. яйчени белтъци
100 гр. кисело мляко
1 с.л. бакпулвер
Босилек, чубрица, пипер, кимион...каквото ви харесва :)

Приготвяне:
Всички сухи съставки се смесват с лъжица. После бакпулвера се разбърква с киселото мляко, докато "кипне" и се добавят яйцата. Разбърквате за много кратко (10-15 секунди) и прибавяте сухите съставки. Разбърквате отново, този път по-дълго, до получаване на хомогенна смес. Изпичате сместа за 10 минути на 200 градуса, върху хартия за печене или силиконова форма. Трябва да се получи тънък, леко хрупкав "блат", който трябва да изчакате да изтине и да  нарежете в каквито форми си поискате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар