понеделник, 20 май 2013 г.

Най-вкусният сандвич с домашни хлебчета!

Здравейте!
Скоро не съм правила никакви публикации, тъй като разполагам с изключително малко свободно време и обикновено го използвам, за да хапна или да се изкъпя :D . За съжаление е така - на 24 май съм абитуриентка, а преди това имам матури, изпити...

Напоследък (дали от стресиращата динамика, дали от вълнението покрай предстоящите събития, не знам и аз..) изпитвам неистов глад за "забранени" храни - торти, сандвичи, пициии.... за това започнах да разработвам някакви алтернативи, които в последствие се оказват невероятно сполучливи! И най-хубавото е, че изцяло покриват всичките ми нужди за "джънк фууд".

Ето една симпатична рецепта за сандвич с домашни питки :)




Продукти:

20 гр. фино смляни пшенични трици 
20 гр. едро смляни пшенични трици 
30 гр. ленено брашно (може и пълнозърнесто, нахутено, оризово..избора е ваш)
200 гр. яйчени белтъци
2-3 щипки бакпулвер
Подправки: босилек, градинска чубрица, шарена сол


Приготвяне:

Всички продукти се смесват хубаво. За изпичането ползвах силиконова тавичка, в която направих 3 кръгли, тънки "питки" и пекох 10-15 мин на 200 градуса. Може да използвате хартия за печене, ако нямате силикон.

За пълнежа:

Аз сложих малко горчица, около 30 гр. кашкавал, резени домат, резени шунка и пресни краставици. Но с това много може да се импровизира, всичко е въпрос на вкус.

Бележки:

-Ако случайно след разбиването сместа стане твърде гъста, добавете малко вода или прясно мляко. Като консистенция трябва да бъде достатъчно гъста, за да не се разлива, докато правите кръглите питчици, но и не трябва да е прекалено гъста.

-Важно е да наблюдавате изпичането на питките, особено щом мине 10-тата минута. Накрая трябва да излязат леко хрупкави, но не прекалено твърди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар