вторник, 21 май 2013 г.

На кой му се хапва..... пица??

Това е една изключииително успешна рецепта за блат за пица - здравословна и безглутенова! За съжаление съдържа соя, но в момента експериментирам с разни други брашна и ще видим дали скоро ще излезе нещо. Ето и какво ви е необходимо за тази рецепта :)



Продукти:
50 гр. соево брашно; 15 гр. кокосово брашно; малка шепа натрошено ленено семе; 100 мл. прясно мляко; 200 гр. белтъци; 2-3 щипки бакпулвер; подправки - босилек, чубрица, чер пипер, сол; доматен сос (или рендосани/млени домати)
Приготвяне: 
Всички сухи съставки се смесват, после към тях се добавят мокрите. Всичко се миксира хубаво и се изпича в силиконова форма. Аз пекох на 180 градуса за 10 мин, извадих пицата, наредих зеленчуците и кашкавала, които виждате и после върнах за още 5-10-тина мин във фурната.
Бележки: От снимката се вижда, че аз не използвах доматен сок, но това беше, само защото забравих да купя. Вие не правете тази грешка :D
МНОГО (!) е важно да наблюдавате изпичането на блата, тъй като соевото брашно се изпича много бързо. Ако се налага, добавете продуктите, докато тестото е още леко сурово. Няколко пъти съм приготвяла пицата и веднъж ми се случи да я прегоря, тъй като наредих продуктите твърде късно и докато те се изпекаааат...стана тя, каквато стана! :(

Няма коментари:

Публикуване на коментар