събота, 14 юли 2012 г.

Тренировки от ново поколение




В тази статия ще стане на въпрос за един нов, ефективен, революционен метод на трениране. Той представлява невероятната съвкупност от трите компонента, посочени в изображенията - баланс и пластичност; енергия и кондиция; сила и издръжливост...и то..в една тренировка!

Сигурно сте чували за популярните сайтове, като bodyrock.tv, последователката им Zuzana Light и т.н.? Да, те бурно разпространяват този тип тренировки, а аз съм изключителен поддръжник и последовател на този метод за трениране.

Какво представлява?
Това са, един вид, кондиционни тренировки, които съчетават едновременно силови тренировки, кардио и стречинг. Обикновено са предизвикателни - или за много кратко време трябва да дадеш максимума от себе си, или за повече време да направиш много повторения от упражненията. Което си е убийствено! Често са на принципа HIIT (High-intensity interval training - Високо-интензивна интервална тренировка). Това, което е най-важно за тези тренировки е високият интензитет и голямото натоварване.
Освен всичко, което ни дават, може би най-важното е, че докато тренираме по този начин, ние едновременно горим мазнини, повишаваме аеробния си капацитет, повишаваме съсредоточеността си, издръжливостта си и кондицията си. Почти невъзможно е с други тренировки да постигнем толкова много. Най-приятната новина е, че, тренирайки по този начин, ние горим мазнини и дълго време, след приключването на тренировката. За тази цел може да прочетете малко повече за HIIT тренировките в google, достатъчно е писнао по въпроса, за това няма да се повтарям.
В никакъв случай не се препоръчват за хора с малко тренировъчен опит, проблемни стави, разни заболявания, затруднено дишане и прочие. В следващите си статии често ще говоря за тези тренировки, ще пускам и кратки програми, които аз изпълнявам и харесвам, и които бих повторила. 

Ето няколко линка, които биха могли да бъдат полезни:
- http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki статия за интервалните тренировки, ползите и вредите от тях.
-http://fitnesinstruktor.com/intervalna-trenirovka/ друга статия за интервалните тренировки, подкрепена с научни изследвания и видео материал.
-http://lubomirivanov.com/3158/ важна статия за това колко е важна загрявката преди тренировка
-http://lubomirivanov.com/2549/ възможно ли е да горим мазнини и да качваме мускулна маса едновременно?
-http://lubomirivanov.com/2138/ Без болка няма успех?
- http://lubomirivanov.com/2034/ Какво представлява стречинга, ползите и ефекта от него.
-http://www.beach-fitness.com/tabata/ таймер, който ще ви бъде от полза, по време на този тип тренировки

Няма коментари:

Публикуване на коментар