Лимонен кекс с бадемово брашно
Продукти:
50 гр. бадемово брашно;
5 яйца;
Половин ч.ч. прясно мляко
кората на 1 лимон;
есенция лимон;
1/2 каф. лъж. джинджифил;
1 каф. лъж. бакпулвер (сода+лимонтузу);
канела;
щипка сол; Стевия
50 гр. бадемово брашно;
5 яйца;
Половин ч.ч. прясно мляко
кората на 1 лимон;
есенция лимон;
1/2 каф. лъж. джинджифил;
1 каф. лъж. бакпулвер (сода+лимонтузу);
канела;
щипка сол; Стевия
Приготвяне:
Първо разбърках добре всички сухи съставки, като сложих дооооста канела. В отделна купа разбих мокрите съставки и ги изсипах на струйка, при постоянно разбиване, при сухите.
Сместа се пече на 180 градуса за 30-40 мин. Проверява се дали е готова по старомодния начин - бучва се с клечка за зъби, ако излезе суха, сладиша е готов.
Първо разбърках добре всички сухи съставки, като сложих дооооста канела. В отделна купа разбих мокрите съставки и ги изсипах на струйка, при постоянно разбиване, при сухите.
Сместа се пече на 180 градуса за 30-40 мин. Проверява се дали е готова по старомодния начин - бучва се с клечка за зъби, ако излезе суха, сладиша е готов.
След като е напълно изпечен може да се намаже с тахан, пасват си И-Д-Е-А-Л-Н-О!
Няма коментари:
Публикуване на коментар