Лимонов вариант
Продукти: 300-400 гр. натурално тофу (ако намерите гладко, ще е чудесно!); малко лимонова есенция; кората на 1 лимон; 200 гр. яйчени белтъци;щипка джинджифил на прах; Стевия или друг подсладител на вкус
Приготвяне: Всички продукти, без тофуто се разбиват до перфектна хомогенност. Тофуто се намачква с вилица и се добавя към останалите съставки. Всичко се разбива отново с миксер, докато се получи каша. Снимката в дясно дава ясна представа как трябва да изглежда въпросната "каша".
Пече се на 180-200 градуса за около 30-40 мин.
Вариант с рожково брашно
Продукти: 300-400 гр. натурално тофу ;1/2 есениця ванилия на д-р Йоткер; щипка джинджифил; 200 гр. яйчени белтъци; 2-3 с.л. рожково брашно, Стевия или друг подсладител на вкус
Приготвяне: Процедурата е абсолутно същата, като по-горе. Първо разбърквате всичко, без тофуто. После намачквате тофуто, добавяте го към останалите съставки, разбивате добре. Изпича се пак на 180-200 градуса за 30-40 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар