вторник, 15 януари 2013 г.

Сладка, високо протенова, ниско въглехидратна "мързелива баница"


Продукти: 4-5 яйца; 200-300 гр. сирене рикота (или Екскуиза 0,2%, за по-нискомаслен вариант); половин ампула ванилова есенция на д-р Йоткер; подсладител.

Приготвяне: Всички продукти се разбъркват с миксер мнооого хубаво, до пълно изчезване на белите парченца, които се получават от сиренето. Хубавото и продължително бъркане прави сладкиша с много пухкава, мека текстура, което го прави още по-вкусен. Дори няма нужда от изкуствени набухватели.
Пече се на 180 градуса, до появата на златиста коричка. Може да пробвате с клечка за зъби - боцвате в средата на сладкиша и ако я изватите суха, значи е готов.
Изключително много си пасва в комбинация с мед, сусамов тахан, кисело мляко...

3 коментара:

  1. Здравей,много хубав сладкиш.На колко горе долу градуса да го пека ?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей! Радвам се за въпроса, понеже изглежда съм пропуснала да спомена. Сега го добавям в самия текст към рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много благодаря за бързия отговор.Всичко хубаво :)

    ОтговорИзтриване