петък, 18 януари 2013 г.

Поширани яйца с гъби и топено сирене

С това ще си облиииииижете пръстите!


Продукти:

5 яйца
600 гр. гъби
100 гр. топено сирене лайт (ползвам на Президент)
Маги "Унисос"
Подправки

Приготвяне:

Първо задушавате гъбите в половин чаша вода, 3-4 с.л. "Унисос" и малко сол. След като са готови ги отцеждате и ги изсипвате в средно голяма чиния с дълбоко дъно. 
Поширането на яйцата става, като кипнете тенджера вода с 2 с.л. оцет и 3-4 щипки сол. След това намаляте огъня и чуквате яйцата поотделно, от ниско разстояние. Варите от 3 до 5 мин, като трябва да се стремите жълтъците отвътре да останат рохки.
Готовите яйца се слагат при гъбите и се "боцват" на няколко места, за да изтече жълтъка.
Накрая топеното сирене се реже на кубчера и се слага при гъбите и яйцата.
Поръсва се с подправки. Много отиват: чубрица, черен пипер, чесън на прах, червен пипер...

Няма коментари:

Публикуване на коментар