сряда, 23 януари 2013 г.

Класическа яхния от зелен фасул...но диетична :)


Продукти:

500 гр. зелен фасул; 200 гр. моркови; 200 гр. лук; 1 зелена чушка; 1 червена чушка; около 300 гр. консерва белени домати (или на кубчета); 200-300 гр. кисело мляко за заливка; подправки (дивесил, чесън на прах, градинска и трапезна чубрица, червен пипер, малко сол)

Приготвяне: 

Няма чудене и маене, няма предварително запържване на лука, няма добавки на мазнини и брашно. Всичко е толкова просто и лесно - всички зеленчуци и подправки, без доматите се изсипват в тенджерка с вода, колкото да покрие зеленчуците. Котлона се включва на максимум и в момента, в който манжата заври, се намаля. Вари се на тих огън до омекване на зеленчуците, като доматите се добавят 10-тина минути преди да махнем манджата от котлона.
Заливаме с киселото мляко и ядем. ММм :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар