четвъртък, 23 май 2013 г.

Хрупкави бисквитки..създадени специално за прясно мляко ( хо-хо :) )


Ухааа....вкусни, хрупкави, ароматни - страшно близки по вкус с добре познатите курабийки на бабите ни.
Най-добре е да ги хапвате с топло прясно мляко, а може направо да ги надробите вътре - yum, yum! 


ПРОДУКТИ:
50 гр. кокосово брашно
20 гр. соево брашно
10 гр. пшенични трици (едро смлени)
300 гр. яйчени белтъци
2-3 капки есенция от ром
Подсладител
1 ч.л. бакпулвер
Една ванилийка 
--->Само ако е необходимо, добавете вода или прясно мляко - т.е., ако сместа стане твърде гъста.

ПРИГОТВЯНЕ:
Разбърквате отделно всички сухи съставки, после добавяте всички мокри и разбивате с миксер. Правят се "топченца" от тестото с ръце (може и да изсипвате малки "купчинки" от сместа с лъжица) и по желание правите дупки с вилица или клечка за зъби. Печете около 15-20 мин. на 200 градуса, като времето за печене зависи от това колко хрупкави искате да бъдат.





Няма коментари:

Публикуване на коментар