Продукти за палачинките:
40 гр. соево брашно
40 гр. растителен протеин с вкус на ванилия (може да е соев, пшеничен, конопен, грахов...какъвто и да е, само да е растителен)
200 гр. яйчени белтъци
1 ч.л. канела
Подсладител по избор
Няколко капки ванилова есенция
1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
Отделно се смесват сухите и мокрите съставки, после се разбиват с миксер заедно. Изсипвате малко от сместа в тиган с незалепващо покритие, без мазнина, на умерена температура. Изчаквате да се появят мехурчета и отлепването изведнъж става като по магия - супер лесно и без да се накъсват палачинките! Обръщате и изпичате и от другата страна. Това е :)
Продукти за крема:
1 пакетче желатин на прах
Няколко капки есенция от ром
400 гр. кисело мляко (може обезмаслено, пълномаслено, цедено - каквото ви харесва)
2 с.л. какао
Приготвяне:
Всичко се разбърква, заедно с предварително разтопения желатин (за 30 секунди в микровълнова).
Приготвяне на тортата:
Слага се палачинка, залива се с малко от крема; отгоре се подрежда следващата палачинка и пак се залива, и така, докато не свършат палачинките и крема.
Бележка: Моите палачинки ги направих с различен размер - няколко по-малки и няколко по-големи. Така тортата стана с конусовидна форма. Най-отгоре съм поръсила с канела, но може и с какао - въпрос на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар