четвъртък, 23 май 2013 г.

МНОГО вкусни гъби с топено сирене Light + кулинарни "открития"

Здравейте отновооо! 
Така, първо ще споделя за 2 мои открития, които подобриха вкуса на солените ми ястия и пасват към диетите и здравословните режими.
Ето ги и тях:
1. "Maggi Унисос"

Сосчето е вълшебно! По принцип винаги съм гледала с голямо недоверие на всички купешки сосове, още повече на продуктите на "Маги", но състава на соса е сравнително добър, да не кажа впечатляващ, за купешки продукт. 
Има вкус на соев сос и е изключително подходящ за меса, задушени зеленчуци, за правенето на сосове и маринати, дори за овкусяване на салати.
Продават се на доста места, обикновено при останалите сосове или евентуално при подправките. 
Ето малко цифри :-)
Хранителни стойности за 100 g:
енергийна стойност 17 kcal
белтъчини 2.7 g
въглехидрати 1.5 g
мазнини 0 g


2. Топено сирене "President Light"

Много е вкусно, супер ниско калорично, без растителни и хидрогенирани мазнини.
Виждала съм го само в "Пикадили" и "Карфур" . Дори в интернет не открих никаква информация, нито снимки, нито нищо! Излизат ми куп други Лайт сирена на "Президент", но не и това.
Ето малко цифри, преписани от опаковката:
Хранителни стойности за 100 g:
енергийна стойност 145 kcal
белтъчини 10.1 g
въглехидрати 8.8 g
мазнини 8.8 g


И така, вчера вечерта ми се хапваше нещо... хмм.. кремообразно, сметаново, кашкавалено, че и с гъбки, ако може! :-D
Е, направих си нещо, което е супер бързо, лесно, и макар да изглежда грозно на снимките, все пак е УЖАСНО вкусно!



Продукти:
150 гр. топено сирене "President - Light"
400 гр. измити и нарязани печурки
2-3 с.л. "Маги Унисос"
Подправки - чубрица, подправка за боб, вегетина
Приготвяне:
 Задушавате измитите гъби под капак, заедно с подправките и соса на "Маги". Най-добре е да го направите на умерен огън за 5-6-7 минути, до омекване.
След това ги изваждате, пресипвате ги в купа и слагате топеното сирене.
Приятен апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар